Skrivfokus workshops för författare och skrivsugna

Under vintern/våren 2021 håller Skrivfokus digitala workshops: föreläsningar varvat med skrivövningar som hjälper dig att komma igång, utveckla och vässa ditt skrivande. Ta del av föreläsarnas bästa skrivövningar och tips. Få inspiration, ny kunskap och nya idéer som du kan tillämpa direkt i ditt skrivande.

Skrivfokus workshops, digitalt event varannan vecka

Skrivfokus workshops hålls digitalt, 90 minuter varannan vecka med start den 16/2.

Delta hemifrån eller på valfri trevlig plats. Kanske med en kopp te, kaffe och något gott till det. Ha penna och papper till hands eller skriv på din dator när vi genomför skrivövningarna.

Du syns inte i bild under webbinariet men delta gärna aktivt genom att ställa eventuella frågor och kommentera i chatten.

Kostnad: 149:- som betalas via Paypal eller kort i samband med registrering på välkända plattformen Zoom.

Alternativ betalning: du kan även betala avgiften med swish: 123 493 94 35  (JW förlag och utbildning AB) Obs! Skicka då även ett mejl till mig med uppgift om vilken workshop du vill delta i så jag kan skicka aktuell länk till dig.  jenny@skrivfokus.

Anmälan/registrering:  klicka på knapp under aktuell workshop nedan så länkas du vidare till zoom. Efter registrering och betalning får du en bekräftelse med aktuell länk som du sedan använder för att ansluta till din valda workshop. 

Vid frågor: Kontakta mig jenny@skrivfokus.

Aktuella datum, teman och föreläsare:

Kom vidare i ditt skrivande!    

Tisdag 2/3 kl. 18-19.30

För dig som har kommit en bit på vägen i ditt skrivande. Få råd, tips och handfasta knep för att skriva vidare och komma i mål med ditt skrivprojekt.

Kvällens innehåll:

 • Skriv färdigt – utmaningar i skrivandet och tips för att färdigställa din text/ditt bokmanus
 • Vässa innehållet: fokus på handling, konsten att berätta och att få till en riktigt bra början och ett starkt slut.
 • Lektörens bästa tips när ditt manus är (nästan) klart
Skrivfokus workshop Helena Andréasson
Föreläsare: Helena Andréasson, lektör och skrivpedagog som via sitt företag erbjuder lektörsläsning, skrivcoachning och skrivarkurser bland annat en kurs som handlar om att komma i mål med sin bok.

Att skriva en fackbok 

Måndag 15/3 kl. 18-19.30

För dig som vill skriva kunskap i någon form.  En handbok, läromedel, en reportagebok eller kanske en bok om inredning eller matlagning. Hitta och utveckla din idé, hitta formen för din tänkta bok och kom igång med handfasta tips och praktiska övningar.

Kvällens innehåll:

 • Vad vill du skriva och vad är ditt mål?
 • Utveckla din idé
 • Kom igång med din fackbok.
Skrivfokus workshop Joanna Björkqvist
Föreläsare: Joanna Björkqvist, journalist, redaktör och författare till fyra böcker, varav en handbok för författare som vill förverkliga sin bokdröm och två reportageböcker.

Skapa en bladvändare           

Tisdag 30/3 kl. 18-19.30

För dig som vill skriva spännande texter som engagerar och berör, oavsett genre. Kvällens föreläsare har skrivit både thrillers och skrivhandböcker. Ta del av hennes bästa tips och praktiska skrivövningar i denna spännande workshop där du får lära dig att skapa en bladvändare.

Kvällens innehåll:

 • Fängsla dina läsare – att beröra och väcka nyfikenhet
 • Skriv spännande text, oavsett genre
 • Skrivövningar
Författare Catrine Tollström
Föreläsare: Catrine Tollström, författare, lektör och manusutvecklare som har en särskild förmåga att skriva spännande och nyttja både story och berättargrepp för att fängsla läsaren.

Självbiografiskt skrivande     

Tisdag 13/4 kl. 18-19.30

För dig som vill skriva självbiografiskt i någon form. Kanske en bok om ditt händelserika liv eller en speciell livshändelse som du vill dela med dig av eller skriva enbart för din egen skull. Kvällens föreläsare ger dig inspiration att komma igång och skriva självbiografiskt och berättar också om hur du genom skrivandets läkande kraft kan bearbeta tuffa händelser i livet.

Kvällens innehåll:

 • Självbiografiskt skrivande
 • Att bearbeta minnen och livshändelser
 • Kom igång och skriv!
Skrivfokus workshop Åsa Lindström Öberg
Föreläsare: Åsa Lindström Öberg, författare och lärare som driver företaget Ravelbit. Åsa är en storyteller som skriver sina egna scenmanus. Hon är bra på att hitta storyn i en livsberättelse och att locka andra att plocka fram sin. Åsas passion är att hjälpa andra hitta sitt livs story och må gott.

Att skriva för barn                   

Tisdag 27/4 kl. 18-19.30

För dig som vill skriva för barn. Få kunskap om hur du kommer igång med ditt skrivprojekt och lär dig mer om hur du anpassar handling, gestaltning och språkstil så det passar din målgrupp. Kvällens föreläsare har skrivit flera böcker för både vuxna och barn. Hon delar med sig av sina bästa tips och skrivövningar för att du som vill skriva för barn ska lyckas med din text.

Kvällens innehåll:

 • Vad skiljer barnlitteratur från böcker för vuxna?
 • Anpassningar till målgruppen
 • Kom igång och skriv din barnbok!
 
Skrivfokus workshop Hanna Landahl
Föreläsare: Hanna Landahl, lärare och författare som skriver böcker för både vuxna och barn. Hon har en särskild förmåga att skriva med stark närvaro och med fokus på att anpassa språkstilen till sin målgrupp med träffsäkra beskrivningar.

Skriv fängslande med hjälp av dramaturgi                

Tisdag 11/5 kl. 18-19.30

Dramaturgi kan hjälpa dig att skapa en fängslande berättelse. Det är en struktur som hjälper dig med intrigen, karaktärsutveckling, tempo samt att integrera tema. Du får helt enkelt en solid grund som övriga viktiga delar i berättelsen kan vila på.

Kvällens innehåll:

  • Dramaturgi steg för steg
  • Exempel från bästsäljande böcker i olika genre
  • Arbetsbok för din bokidé
Föreläsare i skrivfokus workshop
Föreläsare: Gilly Nyström är lektör och manusutvecklare som hjälper författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar om skrivande och driver bl. a. skrivkursen Bokcirkel för författare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *