Skrivfokus workshops för författare och skrivsugna

Under våren 2021 håller Skrivfokus digitala workshops: föreläsningar varvat med skrivövningar som hjälper dig att komma igång, utveckla och vässa ditt skrivande. Ta del av föreläsarnas bästa skrivövningar och tips. Få inspiration, ny kunskap och nya idéer som du kan tillämpa direkt i ditt skrivande.

Skrivfokus workshops, digitalt event varannan vecka

Skrivfokus workshops hålls digitalt, 90 minuter varannan vecka med start den 16/2.

Delta hemifrån eller på valfri trevlig plats. Kanske med en kopp te, kaffe och något gott till det. Ha penna och papper till hands eller skriv på din dator när vi genomför skrivövningarna.

Du syns inte i bild under webbinariet men delta gärna aktivt genom att ställa eventuella frågor och kommentera i chatten.

Kostnad: 149:- som betalas via Paypal eller kort i samband med registrering på välkända plattformen Zoom.

Alternativ betalning: du kan även betala avgiften med swish: 123 493 94 35  (JW förlag och utbildning AB) Obs! Skicka då även ett mejl till mig med uppgift om vilken workshop du vill delta i så jag kan skicka aktuell länk till dig.  jenny@skrivfokus.

Anmälan/registrering:  klicka på knapp under aktuell workshop nedan så länkas du vidare till zoom. Efter registrering och betalning får du en bekräftelse med aktuell länk som du sedan använder för att ansluta till din valda workshop. 

Vid frågor: Kontakta mig jenny@skrivfokus.

Skriv fängslande med hjälp av dramaturgi                

Tisdag 11/5 kl. 18-19.30

Dramaturgi kan hjälpa dig att skapa en fängslande berättelse. Det är en struktur som hjälper dig med intrigen, karaktärsutveckling, tempo samt att integrera tema. Du får helt enkelt en solid grund som övriga viktiga delar i berättelsen kan vila på.

Kvällens innehåll:

  • Dramaturgi steg för steg
  • Exempel från bästsäljande böcker i olika genre
  • Arbetsbok för din bokidé
Föreläsare i skrivfokus workshop
Föreläsare: Gilly Nyström är lektör och manusutvecklare som hjälper författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar om skrivande och driver bl. a. skrivkursen Bokcirkel för författare.

Berättarröst och val av perspektiv              

Tisdag 25/5 kl. 18-19.30

Vem berättar din historia? Jag-form, allvetande berättare, nära tredjepersonsperspektiv eller flugan på väggen – ja, det finns en hel del att välja på! Berättarrösten avgör ur vilken synvinkel läsaren får ta del av det som händer i storyn och det påverkar hur läsaren reagerar och känner inför det som beskrivs.
 
Kvällens innehåll:
   • Vad är det för skillnad på de olika berättarperspektiven?
   • Exempel ur romaner för att se effekterna av olika val
   • Kreativa skrivövningar
Anna-Carin Svanå_foto_johanna_nolsa (2)
Föreläsare: Anna-Carin Svanå är skrivcoach, lektör och skrivkursledare. Hon har gett ut flera barnböcker och en novellsamling för vuxna. Anna-Carin brinner för berättandets hantverk och har ett särskilt öga för hur berättarperspektivet kan lyfta en story. Foto: Johanna Nolsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *