Skrivfokus workshops för författare och skrivsugna

Delta i Skrivfokus digitala workshops: föreläsningar varvat med skrivövningar som hjälper dig att komma igång, utveckla och vässa ditt skrivande. Ta del av föreläsarnas bästa skrivövningar och tips. Få inspiration, ny kunskap och nya idéer som du kan tillämpa direkt i ditt skrivande.

Tips! I Skrivfokus medlemstjänst ingår även inspelade workshops och du får tillgång till material som du har nytta av i ditt skrivande. Dessutom ingår särskilda erbjudanden och medlemsrabatter. Här kan du läsa mer om medlemstjänsten. 

Skrivfokus workshops, digitalt event varannan vecka

Skrivfokus workshops hålls digitalt, 90 minuter varannan vecka med start igen den 31/8 2021.

Delta hemifrån eller på valfri trevlig plats. Kanske med en kopp te, kaffe och något gott till det. Ha penna och papper till hands eller skriv på din dator när vi genomför skrivövningarna.

Kostnad: 149:- som betalas via Paypal eller kort i samband med registrering på välkända plattformen Zoom.

Alternativ betalning, swish till: 123 493 94 35  (JW förlag och utbildning AB)
Obs! Vid betalning med swish, skicka även ett mejl till mig med uppgift om vilken workshop du vill delta i så att jag kan skicka aktuell länk till dig: jenny@skrivfokus.

Anmälan/registrering: klicka på knapp under aktuell workshop nedan så länkas du vidare till zoom. Efter registrering och betalning får du en bekräftelse med aktuell länk som du sedan använder för att ansluta till din valda workshop. 

NYHET! Nu kan du ta del av samtliga författarworkshops, både live och som inspelning. Gå med i Skrivfokus medlemstjänst. 

Karaktärsutveckling    

Tisdag 21/9 kl. 18-19.30

Skapa intressanta och levande karaktärer som engagerar läsaren. Fokus på storyns huvudkaraktär och eventuell antagonist.
 
Kvällens innehåll:
 • Att skapa minnesvärda karaktärer.
 • Karaktärsutveckling.
 • Psykologiska knep som imiterar det mänskliga.
 
karaktärsutveckling
Föreläsare: Jenny Westerlund, verksam som lektör, redaktör och skrivcoach på Skrivfokus samt förlagschef på nystartade bokförlaget JW förlag.

Skapa fantastiska världar

Tisdag 5/10 kl. 18-19.30

Skapa fantastiska världar oavsett om du skriver om en fiktiv eller en verklig värld. Vi fokuserar på helhet och detaljer, det som får läsaren att visualisera din värld och engagera sig i berättelsen.
 
Kvällens innehåll:
 • Att skapa fantastiska världar.
 • Att skapa verklighetstrogna världar.
 • Miljögestaltning som är allt annat än tråkig.
 
Skrivfokus workshop Skriva fantastik
Föreläsare: Jenny Westerlund, verksam som lektör, redaktör och skrivcoach på Skrivfokus samt förlagschef på nystartade bokförlaget JW förlag.

Skriv psykologisk spänning och skräck

Tisdag 19/10 kl. 18-19.30

 
Skriv spännande med hjälp av psykologiska knep och skrämmande ingredienser. Vi övar på att skriva texter som oroar, engagerar och får läsarens hjärtslag att rusa.
 
Kvällens innehåll:
 • Att skriva psykologisk spänning. 
 • Att skriva skräck.
 • Skrivknep för att skapa förväntan, sätta rätt känsla och maximera önskad effekt.
Skrivfokus workshop Skriv spänning och skräck
Föreläsare: Jenny Westerlund, verksam som lektör, redaktör och skrivcoach på Skrivfokus samt förlagschef på nystartade bokförlaget JW förlag

Vässa ditt bokmanus

Tisdag 2/11 kl. 18-19.30

 
Ett webinar om att skriva en roman som krokar fast läsaren. Vi pratar bland annat om vikten av att ha ett starkt anslag, det vill säga en inledning som skapar intresse liksom att bygga kapitel och scener med ett tydligt fokus.
 
Kvällens innehåll:
 • Att skriva en välskriven och vässad roman.
 • Att på egen hand, och med hjälp, skriva en stark roman.
 • Exempel och skrivövningar att lära sig av.
Skrivfokus workshop - redigera bokmanus
Föreläsare: Helena Andréasson, utbildad skrivpedagog, verksam som lektör och skrivcoach. Älskar att förädla och vässa författares bokmanus inför utgivning.

Bygg din författarplattform

Tisdag 16/11 kl. 18-19.30

Författarskapet handlar utöver skrivandet även om att “synas” för att bygga sin läsekrets. Ett stort ansvar ligger hos författarna för detta även om man har ett förlag bakom sig. Vi vill med detta webinar grotta ner oss i hur man kan göra detta på sitt eget sätt och ha kul under tiden!

Kvällens innehåll:

 • Stinas och Annelis resor i att skapa sina författarplattformar
 • Strategier och tips på hur du kan tänka och göra för att bland annat:
 1. sätta igång

 2. växla upp

 3. få till hållbarhet i arbetet med din plattform.

 
Skrivfokus workshop författarplattform
Föreläsare: Stina Flodén, spänningsförfattare, och Anneli Olsson, feelgood-författare, har båda lyckats skapa bra synlighet och engagemang i sociala medier under några års tid. I januari 2021 startade de "Podden Skrivvänner" + tillhörande Facebookgrupp med samma namn.

Skriv fängslande med hjälp av dramaturgi                

Tisdag 30/11 kl. 18-19.30

Favorit i repris från våren 2021. Nytt tillfälle att ta del av Gillys dramaturgi-kurs.

Dramaturgi kan hjälpa dig att skapa en fängslande berättelse. Det är en struktur som hjälper dig med intrigen, karaktärsutveckling, tempo samt att integrera tema. Du får helt enkelt en solid grund som övriga viktiga delar i berättelsen kan vila på.

Kvällens innehåll:

  • Dramaturgi, steg för steg.
  • Exempel från bästsäljande böcker i olika genrer.
  • Arbetsbok för din bokidé.
Skrivfokus workshop dramaturgi
Föreläsare: Gilly Nyström, lektör och manusutvecklare som hjälper författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar.

Skriv ditt följebrev och pitcha din bok!      

Tisdag 14/12 kl. 18-19.30

Förbered dig inför att skicka in ditt bokmanus till ett förlag. Vi fokuserar på följebrevet, hur du kan sälja in din bok och även dig själv som författare samt tränar på att presentera ett bokmanus – som en bokpitch.
 
Kvällens innehåll:
 • Att skriva ett riktigt bra följebrev.
 • Att sälja in sin bok och sig själv som författare.
 • Din personliga plan och din bokpitch!
Skrivfokus workshop skriva följebrev
Föreläsare: Jenny Westerlund, verksam som lektör, redaktör och skrivcoach på Skrivfokus samt förlagschef på nystartade bokförlaget JW förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *