Att komma igång och börja skriva en bok. Gratis guide!

Att börja skriva en bok

Vill du komma igång och börja skriva en bok? Behöver du lite igångsättning och inspiration för att ta dig från tanke till handling och få skrivandet att bli av?

Börja skriva med hjälp av Skrivfokus guide. Hitta idén, utveckla storyn och skriv med känsla.

Ladda ner din gratis guide och börja skriva på din bok redan idag!

 

Hitta din bokide!

Ett första steg i att skriva en bok är att hitta den där bokidén. Ibland kommer en idé till en utan ansträngning, ibland behövs mer tankekraft.

Många författare har inga problem att hitta idéer att skriva om. Det handlar snarare om att sålla bland idéerna för att komma vidare med en specifik idé som utvecklas och blir till en hel story.

Den första idén kan handla om en speciell plats, en intressant karaktär, en verklighetsbaserad händelse eller en spännande fiktiv scen som författaren vill utveckla.

Vad vill du skriva om?

Utveckla storyn

Efter att ha utvecklat den första idén är det dags att bygga själva storyn, berättelsen och intrigen – det som din bok handlar om.

Storyn kan utvecklas på olika sätt. En del föredrar att planera mycket innan de kommer igång med själva skrivandet medan en del utvecklar berättelsen under skrivandets gång.

Att skriva en hel bok är inte gjort i en handvändning. En bra metod för att skriva effektivt och få texten att bli mer överblickbar är att skriva i scener. Skriv en avgränsad scen som du antingen har planerat i förväg eller som får ta sin form i stunden i ett fritt och kreativt skrivande.

Hur vill du jobba för att utveckla storyn? Vill du planera mycket i förväg eller skriva fritt och låta skrivandet svepa med dig på en oförutbestämd resa?

 

Skriv med känsla

En text består av bokstäver som bildar ord som bildar meningar. Det är i läsaren sinne som texten får mening och betydelse. Med hjälp av orden skapar du känsla, stämning och engagemang.

Att skapa text som är levande och väcker känsla handlar om att hitta rätt ord och beskrivningar. Att gestalta och att hitta rytm, rätt tempo och driv.

Att skriva sådant som väcker känsla börjar med en känsla hos dig. Med en tanke på vad du vill förmedla och få läsaren att känna.

På vilket sätt vill du engagera och kanske beröra din läsare? Vilka känslor vill du väcka?

 

Börja skriva en bok redan idag!

Om du tycker att det är dags att gå från tanke till handling och komma igång med skrivandet får du mer inspiration och tips i Skrivfokus guide.

Ladda ner din gratis guide från Skrivfokus och börja skriva på din bok redan idag. Klicka på knappen nedan för registrering och nedladdning av PDF.

Lycka till med ditt skrivande!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *