LEKTÖR & LEKTÖRSTJÄNST

Att anlita lektör

Har du kommit i mål med ditt bokmanus? Grattis, då kanske det är dags för en lektör att läsa din text!

Skrivfokus lektörstjänst är till för dig som vill vässa ditt manus innan du skickar in bokmanuset till ett förlag. Med en lektörsläsning och efterföljande omarbetning ökar chansen att du blir erbjuden en bokutgivning.

En lektör analyserar innehållet och hjälper dig att utveckla bokmanuset. När du anlitar Skrivfokus för lektörsläsning får du en noggrann genomläsning av ditt manus och konstruktiv respons. Styrkor och svagheter i ditt manus kommenteras med syfte att utveckla din text.

I utlåtandet ingår en analys av innehållet (handling, struktur, dramaturgi, karaktärer, gestaltning, språk m.m) samt en handlingsplan med konkreta förslag kring hur du kan vässa texten.

Längden beror på manusets omfattning och behov av kommentarer, kortare manus ca. 4–6 sidor, längre manus ca. 7–12 sidor.

Skrivfokus samarbetar med professionella lektörer som har relevant utbildning och yrkeserfarenhet inom text- och manusutveckling. Behöver du en lektör som är särskilt kunnig inom ett specifikt område eller en viss genre så ordnar vi det. Skrivfokus står som garant för att lektörsläsningen håller hög kvalité.


Lektör – prisnivåer

För manus upp till 20.000 ord: 3.800 + 25 % moms 

För manus upp till 50.000 ord: 5.800 + 25 % moms

För manus upp till 80.000 ord: 7.800 + 25 % moms 

För längre manus beräknas istället priset på 10 öre/ord.

Prisexempel för manus på 86.000 ord: 8.600 + 25 % moms.

 

Beställning av lektörstjänst

En lektörsläsning tar ca. 2–4 veckor från att du skickat in ditt manus till Skrivfokus samt betalat fakturan. Ev. väntetid kan förekomma men i samband med beställningen får du en exakt tidsplan. 

Välkommen med din beställning där du anger antal ord i ditt manus. Du kan med fördel även berätta vilken genre du skriver inom eller vilken målgrupp av läsare som du vänder dig till för att vi lättare ska kunna matcha uppdraget med rätt lektör. Använd beställningsformuläret nedan.

Vid frågor och om du vill veta mer om Skrivfokus lektörstjänst innan beställning är du varmt välkommen att kontakta mig via: jenny@skrivfokus.se

bokutgivning

Beställning av lektörsläsning

Redaktörstjänst

Skrivfokus redaktörstjänst är till för såväl förlag som privata kunder. 

Textbearbetning på detaljnivå.