Vinnarbidraget!

Igår avslutades tävlingen som gick ut på att beskriva sin favoritgenre med några väl valda ord. Tack till alla som deltog!
Det var ett svårt arbete att välja ut en vinnare eftersom alla bidrag var mycket bra på olika sätt.
En genre som jag förstod var populär är feelgood och romance, tätt följt av den genrelösa romanen. Många ogillar att välja och välja bort. Kanske är det kombinationen av olika genrer som många föredrar?

Men nu till vinnaren…
Grattis till Mari Lindberg!
Med sin fina beskrivning och mottot att ”ingenting är omöjligt” i sagans värld vinner hon en lektörsläsning.

Här kan du ta del av Maris bidrag:
”En hissnande färd tog mig rakt upp i luften, över grottorna och haven. Solens strålar värmde vackert som en regnbåge av färgglada fåglar. Ballongen väste och pyste sin ångande luft. I den knarriga korgen satt Rolingen och skrattade. Tur, utan trollet skulle jag aldrig ha vågat.
Resan fortsatte tills solen försvann bakom jordens runda kupol och vi flög in i nattens mörker. Då såg vi den, Rolingen och jag, vi såg stjärnan med den stora porten och vattenfallet. Vi var äntligen framme.”
Ingenting är omöjligt i sagornas värld där jag mött äventyr och fantasifulla figurer. Ibland har sagorna lärt mig något, som att troll kan vara vänliga hjältar, att inte vara rädd och att ingenting egentligen är omöjligt. På något sätt har sagorna tänt ett magiskt hopp om att det finns ett ljus och en väg att gå som leder till vänskap, fred och frihet.
Därför älskar jag sagor, även de som ”bara” är roliga  fantasier utan någon särskild sensmoral. En vardagsberättelse om sandlåda och potta kan fascinera lika mycket som en liten myras galna äventyr.
Min treårige son såg en stor myrstack och drömde mardrömmar om att hans säng invaderades av tusentals myror. Det blev inledningen till myran Pelles äventyr. Varje kväll hittade vi på nya berättelser och min sons rädsla för myror slog aldrig rot.
Därför vill jag skriva sagor för barn, som kan lätta upp vardagens tuffa villkor och liksom en luftballong ta oss upp genom stjärnans port där leken är till för alla.

Tack Mari!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *