Skrivövning på temat: spänning!

Att skapa spänning och att fånga läsaren handlar om att skapa förväntan, oro och nyfikenhet.

I denna skrivövning handlar det om att ge en föraning om vad den fortsatta berättelsen skulle kunna handla om och beskriva känslan som en karaktär upplever.
Det börjar hos dig – din fantasi och din känsla som du ska förmedla till läsaren.

Ett övergivet skjul:

Här finns något hotfullt. Kanske något övernaturligt, smittsamt eller gamla, gömda minnen?
Bara du (och kanske även din karaktär) vet vad som gömmer sig i skjulet.

Din uppgift är att beskriva hur karaktären upplever/anar det hotfulla i skjulet.
Presentera alltså en föraning, ge ledtrådar av vad som kan finnas här.
Skapa stämning!
Tips! Använd gärna ett nära berättarperspektiv för att öka känslan av närvaro.

Berätta gärna hur övningen gick i en kommentar!

4 thoughts on “Skrivövning på temat: spänning!

 1. Ethel Svara

  En kort början fick jag till:

  Magnerverna krampade när jag fick syn på det. Huset stod kvar. Jag hulkade och ville kräkas. Minnen drabbade mig som en chockvåg och kraftig yrsel gjorde att jag dråsade rakt ner i backen. Jag hamnade på rygg i det höga gräset. Jag blickade rakt upp i den gråmulna himlen. En regndroppe landade på min panna. Det kittlade när vätan från droppen spred sig över huden. Med ett stön reste jag mig upp, höll om ryggslutet med bägge händerna. Jag stirrade på byggnaden. Insåg att det inte var mer än ett skjul. Det hade jag inte förstått. Under tiden. När jag emellanåt befunnit mig ute hade det alltid varit mörkt. Jag tog ett steg närmre. Önskade att jag inte gått ensam. Trots det drogs jag ditåt. Det var som om jag var fastsurrad i byssjan och nu stod någon och ryckte hårt i repet. Ett steg till.

  • skrivfokus.se InläggsförfattareSvara

   Snyggt!
   Du har verkligen fått till stämning och spänning!

 2. Marie Svara

  Naturen gömde huset. Den försökte med grenar och slingerväxter dölja sanningen. Här hade det hänt. Hon hade svårt att glömma. Några år till och det skulle inte finnas några spår. Hon hoppades att det gällde hennes själ också. En darrning for genom hennes kropp när hon insåg att den lilla förtorkade växten på farstutrappan var en ros. Hade han varit här?

  • skrivfokus.se InläggsförfattareSvara

   Spänning och romantik… kommer de att ses igen eller är det försent?
   Fint skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *